fbpx
неделя, май 26, 2024
Новини

Откриха загинал турист под Кръста на Лакатнишките скали

Екип на Планинската спасителна служба – отряд Лакатник, е получил сигнал за забелязано тяло на паднал човек в района на Лакатнишките скали, в близост до пътеката под Кръста на загиналите планинари и алпинисти.

Той е локализиран от група чуждестранни туристи, които са изпратили сигнал до единния национален номер за спешни случаи 112.

Сигналът е приет от зам.-началникът на отряд Лакатник, който незабавно се отправя, заедно с още един планински спасител от отряда, към посоченото място. Веднага е окомплектован необходимия инвентар за провеждане на акция.

В същото време още трима планински спасители тръгват към мястото на инцидента с готовност за бързо транспортиране в пресечен терен.

Акцията е приключила в 22:00 с транспортиране на тялото на млад човек до асфалтовия път в подножието на скалите. Участваха петима планински спасители от ПСС-Лакатник.

Засега няма информация за самоличността на загиналия. Предполага се, че е бил сам на скалите.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!