fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Отменят фрирайд състезанието в Банско

Отменят световното фрирайд състезание в Банско заради глобалната заплаха от коронавируса.

Това съобщиха от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил днес.

Много е тъжно как тази епидемична ситуация влияе на толкова много спортни и културни събития в Европа, но за съжаление трябва да приемем неудобната ситуация и да поставим, както винаги, здравето на всички замесени – спортисти, фенове и организатори, на първо място.

Готови сме да застанем заедно с международната общност, за да се борим с разпространението на коронавируса. Всички споделяме една и съща съдба и всички заедно сме в нея. За да се ограничи успешно разпространението на COVID-19, всяка държава и всеки човек, трябва активно да сътрудничи и да работи рамо до рамо.

Това казват в становището си от БАССЕС.

Месеци е отнела подготовката на това състезание, допълват оттам. По техни думи организацията е отлична и може да представи Банско в свободния стил на световно ниво.

Опитът и знанията за организацията на FWQ Bansko Freeride 2020 са сериозна основа за бъдещи събития на Freeride World Tour, които несъмнено Банско и пистите на Тодорка заслужават, категорични са от асоциацията.

През следващия сезон събитията ще се състоят, съобщават от организацията на фрирайдърите.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!