fbpx

Отнеха дронове от туристи край Еверест

Непалските власти отнеха дроновете на шестима туристи в района на Еверест. Причината е, че те не са имали нужните разрешителни за полетите.

Съгласно непалското законодателство за пускане на дронове, e нужно издаването на разрешително от Департамента по туризъм, Министерството на вътрешните работи и Администрацията на гражданска авиация. Тези, които искат дроновете им да летят в района на Еверест, трябва да получат разрешение и от Парковата дирекция. Без разрешение е допустимо да летят само апарати под два килограма, които могат да се издигат на височина под 60 м.

През този сезон отнехме общо 6 дрона от туристи, на трекинг в района на Еверест, които са ги използвали без разрешително,” съобщиха от Паркова дирекция. Те допълниха, че за разрешителното е нужно да се платят $1500. Непалските власти обаче успокоиха, че отнетите дронове ще бъдат върнати на притежателите им, веднага, след като екскурзията им в Хималаите приключи.

Всички туристически агенции, водещи туристи в планината, са информирани от местните власти за правилата за дроновете. Повечето туристи обаче не ги уведомяват, когато решават да пускат нерегламентираните машини.

Тази седмица Департаментът по туризма отново публикува редица съобщения, които напомнят на туристите, че пускането на дронове в района на Еверест без нужните разрешителни е строго забранено.


По информация на The Himalayan Times


Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!