fbpx
неделя, юли 14, 2024
ЕвропаЕкстремни спортовеМТБНовиниПо светаТуризъм

Пътека за планинско колоездене в Галичица

Първата пътека за планинско колоездене в планината Галичица беше официално открита днес в Македония, съобщава агенция «Макфакс».

С откриването бе даден старт и на първия велосипеден маратон „Галичица 2008“, в който се включиха над 50 велосипедисти от цялата страна.

Маратонът беше организиран от Национален парк Галичица, Инициативният комитет „Планинско колоездене в Македонияа – Слънчев Кръг“ и Спортно колоездачно дружество „Енерджи“ – Скопие.

Дължината на пътеката е 55 километра, като тръгва от Студенчища до местността Два Явора. Това е само първата част от запланувания парк за планинско колоездене в долините на Галичица.

Днес пътеката, изградена със собствени средства на Национален парк Галичица, беше открита от заместник-министъра по околната среда Соня Лепиткова.

Тя подчерта, че този проект ще допринесе за развитието на алтернативния туризъм в страната и за опазването на околната среда.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!