fbpx

Предстои “Джуренец Куест” – надпревара по планинско колоездене и бягане

Пето поредно издание на “Джуренец Куест” – надпревара по планинско колоездене и планинско бягане – ще се проведе на 27 юни, събота, с начален час 10:30 ч. на крачка от София.

Мястото на старта и на финала е старопланинското село Батулия, а организатори са Община Своге и велосдружение „Велокрация“.

Колоездачите ще се състезават в стил XC (Cross Country) по 33,8 километрово трасе, основно горски път, при положителна денивелация 1035 метра. Четири са състезателните категории – мъже 19-40 г., младежи 16-18 г., ветерани 41+ и жени 16 г.+.  За първите трима на всяка от тях ще има парични награди. Малчуганите под 11 години също ще могат да участват, като тяхното трасе ще бъде до първия чекпойнт на около 10 километра след старта и ще трябва да се върнат обратно по същия път.

Бегачите ще тичат 16,9 километра с общо изкачване 513 метра в две категории – мъже и жени от всички възрасти (16+).

Записването става онлайн или на място в деня на надпреварата.

Събитието тази година е под мотото Pandemic Edition, а събраните средства от таксите за участие ще отидат за подпомагане на хора и семейства, засегнати от Covid-19.

На всеки състезател преди старта ще бъде измервана температурата с инфрачервен термометър, като в задължителната декларация за участие той трябва да потвърди, че не е поставен под карантина във връзка с неразпространението на коронавируса.

Всички трябва да са с подходяща екипировка, като при колоездачите задължителният минимум е каска и ръкавици.

Настроение, емоции, пот, кал и баири – това ще е малка част от предизвикателството, обещават организаторите.

Прочети  Последни дни регистрация за седмия Байк и рън за Чепън

Повече информация за трасетата и логистика може да намерите на официалния сайт на събитието или във фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.