fbpx
понеделник, февруари 19, 2024
МТБ

Предстои „Джуренец Куест“ – надпревара по планинско колоездене и бягане

Пето поредно издание на „Джуренец Куест“ – надпревара по планинско колоездене и планинско бягане – ще се проведе на 27 юни, събота, с начален час 10:30 ч. на крачка от София.

Мястото на старта и на финала е старопланинското село Батулия, а организатори са Община Своге и велосдружение „Велокрация“.

Колоездачите ще се състезават в стил XC (Cross Country) по 33,8 километрово трасе, основно горски път, при положителна денивелация 1035 метра. Четири са състезателните категории – мъже 19-40 г., младежи 16-18 г., ветерани 41+ и жени 16 г.+.  За първите трима на всяка от тях ще има парични награди. Малчуганите под 11 години също ще могат да участват, като тяхното трасе ще бъде до първия чекпойнт на около 10 километра след старта и ще трябва да се върнат обратно по същия път.

Бегачите ще тичат 16,9 километра с общо изкачване 513 метра в две категории – мъже и жени от всички възрасти (16+).

Записването става онлайн или на място в деня на надпреварата.

Събитието тази година е под мотото Pandemic Edition, а събраните средства от таксите за участие ще отидат за подпомагане на хора и семейства, засегнати от Covid-19.

На всеки състезател преди старта ще бъде измервана температурата с инфрачервен термометър, като в задължителната декларация за участие той трябва да потвърди, че не е поставен под карантина във връзка с неразпространението на коронавируса.

Всички трябва да са с подходяща екипировка, като при колоездачите задължителният минимум е каска и ръкавици.

Настроение, емоции, пот, кал и баири – това ще е малка част от предизвикателството, обещават организаторите.

Повече информация за трасетата и логистика може да намерите на официалния сайт на събитието или във фейсбук.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!