fbpx

Загина 16-годишна обещаваща френска катерачка (ВИДЕО)

В неделя, 14 юни, при инцидент загина 16-годишната обещаваща френска катерачка Люси Дюди.  Нещастният случай е станал на Льо Луисе близо до Гренобъл, Франция, недалеч от родното й място. Според Льо Дофин, Дюди е била на скалите с група приятели, когато се е подхлъзнала и паднала в продължение на 150 метра. Повече подробности за инцидента засега не се съобщават.

Дюди катери от ранна възраст заедно с баща си в масива Шартрьоз край дома й. Тя беше обещаващ катерач, както на скали, така и на изкуствена стена. Миналата година на Младежкия пампионат по катерене на IFSC, тя спечели трето място в  Youth A, и първо място в дисциплината боулдър. Освен това Люси зае петото място на Световната купа по боулдър във Вейл през 2о19 г. Това беше нейният дебют в състезание за възрастни на едва 15-годишна възраст. Стилът й на катерене беше динамичен, отлична характеристика за състезателно катерене и боулдър.

„С голяма тъга Международната федерация по спортно катерене научи за трагичната загуба на френската алпинистка Люси Дюди на 16-годишна възраст“, ​​пише IFSC. „Люси беше млад, блестящ и талантлив спортист“

Миналия месец, само седмици след приключването на карантината, тя изкачи първото си 5.14a на скала и съобщи, че напредва по Мистър Хайд (5.14c).

Освен че беше талантлива катерачка, Дюди беше музикант, която често споделяше свои видеоклипове, в които пее и свири на китара в Instagram.

„Малката Люси“, пише френската катерачка Джулия Чанурди. „Трагични новини, когато се събудих тази сутрин, познавах Люс през състезанията, които споделяхме заедно. Ще я запомня с невероятна енергия и мотивация, очевидно нищо не можеше да я спре, тя беше пример за следване, въпреки младата си възраст. Не е честно.”

Прочети  ПСС публикува кадри от спасителната операция на вр. Джангал (ВИДЕО)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook