fbpx

Тече регистрацията за Пирин Ултра 2020

Най-мащабното скайрънинг състезание у нас – Пирин Ултра – тази година ще се проведе между 11-ти и 13-ти септември. Стартът и финалът отново ще са в Банско, а трасетата пак ще бъдат три -160 км., 66 км. и 38 км.

Регистрация за участие тече и в момента онлайн, като към нея може да се добави и опция за настаняване и трансфер София-Банско.

Новото е, че от тази година 38-километровото трасе Pirin Extreme вече е част от плана Myskyrace – световна селекция от сертифицирани трасета. Тя включва тренировки и тестове до трето ниво, което означава по-дълги и по-технични състезания, съобщават организаторите от XcoSports.

Въпреки, че сега събитието няма да бъде домакин на световните серии по скайрънинг заради отмяната им във връзка с Covid-19, ултрамаратонът ще се проведе и ще събере феновете на екстремното планинско бягане. Към момента участие са заявили над 270 състезатели от 38 страни от няколко континента и за трите варианта.

При Трасе А – 160 км., общата положителна денивелация е 11000 м., а най-високата точка, която състезателите ще достигнат, е 2665 м. Лимитът е 50 часа при осем подкрепителни пункта.

66-километровото Трасе B e с максимална височина от 2686 м при денивелация от 4400 м. Времето за него е 20 часа, а подкрепителните пунктуве – четири.

Екстремното 38-километрово Трасе C достига до най-високия връх във величествената Пирин планина – Вихрен на 2914 м. при положителна денивелация от 3300 м. Него маратонците ще трябва да вземат за 14 часа при три подкрепителни пункта.

Движението на всички участници ще бъде следено на живо на широк екран в базовия лагер на състезанието, разположен на централния площад в гр. Банско, както и онлайн чрез GPS система за проследяване. На Старт/Финала ще бъде обособена и Експо зона, където водещи български и чуждестранни компании в света на аутдор спортовете ще представят своите продукти и услуги.

Подготовката на терена за състезанието ще отнеме на организаторите няколко месеца. В екипа участват хора с дългогодишен опит в организацията на екстремни състезания, професионални планински спасителни екипи и доброволци.

Подробна информация можете да намерите на сайта на Пирин Ултра, а за новости следете на фейсбук страницата на ултрамаратона.

Мария Лазарова

redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!