fbpx
събота, декември 2, 2023
НовиниРайско кътче

Природен парк „Врачански Балкан“ привлича туристи с нов туристически продукт

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ ви предлага да се потопите в културно-историческото и природно наследство на два от най-големите природни паркове в България и Румъния – „Врачански Балкан“ и „Железни врата“.

В рамките на проект „DIGIPARKS“ са разработени четири тематични трансгранични маршрута
„Еко пътеки“, „Природни забележителности“ и два „Културни маршрута“.

Маршрутите са описани в рекламни брошури, които можете безплатно да свалите от сайта на ДПП „Врачански Балкан“ – www.vr-balkan.net в секция Библиотека/брошури. Не пропускайте да посетите нашите посетителски центрове в гр. Оршова и гр. Враца. В тях през 2023 година с помощта на дигиталните технологии ще можете да полетите над парковите територии, да разгледате маршрутите и да „влезнете“ в най-интересните културни обекти.

Проект „DIGIPARKS“ e съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България. Стойност на финансиране от ЕС: 356 472, 52 Euro.

Съдържанието на тази материал не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз.

 

 

 

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!