fbpx

Продадоха Дома на алпиниста във Враца

Домът на алпиниста във Враца е продаден. Това съобщиха от Инициативния комитет за неговото опазване.

Сделката е станала известна в деня на среща на негови представители с Омбудсмана на Република България. Нейната цел беше да се инициира спешна отворена среща с медии, институции и синдикът на дружеството, чиято собственост е имота и да се намери начин държавата да откупи емблематичната за катерачната общност сграда.

Настояването на алпинистите беше тя да стане Национална спортна база, което е изпратено и като предложение от Българската федерация по катерене и алпинизъм към Министерството на младежта и спорта още в края на юли.

Заради бавните административни процедури и липсата на желание за ускоряване на комуникацията между институциите, се е стигнало до междувременната продажба на имота, смятат катерачите. По техните думи, вчерашният ден е бил срамен за българския алпинизъм.

Припомняме, че имотът беше собственост на обявеното в несъстоятелност врачанско туристическо дружество “Веслец”. Собствеността беше спорна и присъдена на последна инстанция след серия от съдебни дела, спечелени на предходни инстанции от държавата с принципал Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). На делото във Върховния касационен съд, чието решение е окончателно, не е присъствал адвокат от страна на МРРБ.

Бъдещето на Дома на алпиниста във Враца: дом за катерачите или крайпътен хотел?

Comments

comments

Прочети  Словашко-румънска експедиция се цели в нов маршрут на Дхаулагири

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!