fbpx

Скоростното изкачване на Копитото в памет на Боян Петров ще е в събота

Скоростното изкачване на Копитото, което се организира в памет на алпиниста Боян Петров, ще се проведе в събота.

Регистрацията е отворена, като може да се направи и на място в деня на състезанието. Стартът няма да е едновременен за всички, а желаещите ще започват във време по свое желание между 08.00 и 12.00 часа.

Организаторите препоръчват записалите се да вземат стартовите пакети в петък до 20.00 ч. (адрес: София, ул. “Янтра” 5, вх. Б, ет.1, ап.5). Тази година такса за участие няма, но всеки може да подкрепи организацията с дарение.

Изкачването по любимия тренировъчен маршрут на Боян Петров е посветено на Кангчендзьонга (8586 м). На 20 май 2014 г. Петров стана първият българин, изкачил третия по височина връх на планетата.

“Искрено вярваме, че така отдаваме почит на Боян Петров – мечтател, изследовател, състезател, двигател, мотиватор, вдъхновител”, заявиха организаторите. Те се надяват, че “всеки, който се изкачи на върха, ще намери смелост и мотивация да се изправи пред собствените си предизвикателства и с цялата си енергия и воля да направи крачка от своето голямо пътешествие”.

Прочети  БАН: показват два от последните видоклипове на Боян Петров от Шиша Пангма

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook