fbpx

Протестите за Пирин (ВИДЕО)

Стотици столичани се събраха на протест в защита на Пирин пред Министерството на околната среда и водите снощи. Хората протестираха, въпреки, че няколко часа по-рано служебният министър на околната среда и водите отмени спорното решение, което позволяваше прилагане на новия устройствен план за Национален парк „Пирин“ без екологична оценка.

Протестът започна в 18.00 часа със скандирания срещу мафията. Организаторите не бяха предвидили блокада на бул. „Мария Луиза“ в центъра на София, където се намира сградата на екоминистерството, но в крайна сметка движението бе спряно за кратко, тъй като демонстрантите изпълниха тротоарите.

След това бе сформирано шествие до Президентството, където хората останаха около час. В протеста взеха участие хора от всички възрасти, като имаше и много деца. Много от демонстрантите бяха дошли с велосипедите и кучетата си.

В демонстрацията се включиха и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и кандидатът за депутат от движението Стефан Тафров. Сред плакатите, издигнати от хората бяха „цЕКОминистерство“, „Пирин не е само ски“, „Пирин не е баница“, „Мафията вън – от Пирин и от Трън“, „Не правете подаръци на КОЙ“ и много други. Протести в защита на парка бяха организирани още в Пловдив и Лондон.

Видео: Да, България

[fbvideo link=“https://www.facebook.com/dabulgaria.bg/videos/1686629024963172/“ width=“500″ height=“400″ onlyvideo=“1″]

 

Прочети  Банско Филм Фест - програмата в събота

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.