fbpx

ПСС не носи отговорност за ски-зона Боровец – Мусала

Във връзка с официалното откриване на зимния сезон в курорта „Боровец” на 20 декември 2009 г. Пресцентърът на БЧК информира, че Планинската спасителна служба не поема отговорност по извършване на специализирана охрана за безопасността и сигурността на туристите и практикуващите зимни спортове по ски-пистите, ски-пътищата и терените, които са предоставени на фирма „Бороспорт” АД.
ПСС  ще извършва оказване на помощ в курорта “Боровец”, в. т. число и ски-пистите, единствено по общия ред, по който се осъществява дейността планинско спасяване в България, при подаден сигнал в Централния денонощен пост на ПСС  на тел. 1470, 1473, респективно на тел 112.
Всички организации, стопанисващи останалите зимни курорти, са подписали договори за специализирана охрана с Планинската спасителна служба . Единствено “Бороспорт” АД отказва да сключи такъв договор, поради което поема изцяло отговорността за сигурността и безопасността на туристите и практикуващите зимни спортове, включително и при тежки травми и наранявания.

http://www.pss.bg

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!