fbpx

С електровелосипеди по планинските пътеки на България и Румъния

Планинското колоездене с електровелосипеди ще бъде насърчавано по проект „Съвместно приключение по планинските пътеки“, финансиран по програма Румъния- България и Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е да подпомогне устойчивото развитие на трансграничния туризъм в Румъния и България популяризира планинския район в окръг Мехединци и областите Монтана и Видин. Все повече туристи ще посетят тази уникална част от региона. Освен това използването на електроколелетата защитава природата и насърчава опазването й. Това съобщи председателят на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център 2000, Монтана Георгия Димитрова.

Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и Бизнес център 2000 Монтана, Агенция за регионално развитие и бизнесцентър Видин и Румънска асоциация за електроника и софтуерна индустрия – Крайова. Той се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния на ЕС с 416 772 евро.

По него партньорите са закупили общо 150 електрически велосипеда от Полша, които през следващите пет години ще се предоставят безплатно на туристи за колоездене по планински пътеки. Решилите да се повозят из планината могат да ги заемат от къщи за гости и хижи в Западна Стара планина безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!