fbpx

Снегът събори стиропорената бутафория на входа на пещерата “Леденика”

Атракционният модул “Светломразец”, който “красеше” входа на пещерата “Леденика” е рухнал, под тежестта на снега, съобщиха от Община Враца.

Експертите от Общината съобщиха, че е имало пукнатини по стиропорената конструкция, които са основната причина за счупването. За тях многократно е била сигнализирана фирмата изпълнител.

Предприети са действия за възстановяване на атракцията за нейна сметка.

Проектът край пещерата “Леденика” е изпълнен с европейски средства за пет милиона лева и все още е в гаранция. Целта му е да привлече повече туристи от страната и чужбина на територията на община Враца.

Освен “Светломразец”, за огромната сума бяха изградени боядисан тунел от гипсокартон, гипсови статуи, амфитеатър и др., които са неизползваеми съгласно становище на Дирекцията за национален строителен контрол от 2015 г.

В същото време, седалков лифт от с. Згориград до “Леденика”, строен преди около 40 години, ръждясва неизползваем. За него средства няма!

Прочети  Хор "Планинарска песен" с концерт в София през април (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook