fbpx

Състезание по ориентиране за купа „НСА-Сивен” този уикенд

Състезание по ориентиране за купа „НСА-Сивен” ще се проведе на 20-ти и 21-ви април в Банкя.
Организатори са клуб „НСА-Сивен” и НСА „Васил Левски” с подкрепата на Столична община и Сивен.

Спортната надпревара започва в събота в 14.30 г., когато е стартът средна дистанция. Продължава със спринтов старт в неделя от 9.30 ч., а награждаването ще е от 11:30 ч. в района на финала.

Състезанието ще се проведе в 10 възрастови групи мъже и жени в средно пресечен район. Растителността е преобладавао иглолистна с добра проходимост. През района тече река, която е плитководна и преминаването й е възможно без затруднения, съобщават организаторите.

Класирането ще е лично – по сбора на времената от двата дни и отборно – по броя на призовите места (1-во – 3-то) във всички възрастови групи. Състезателите, класирали се на първите три места, ще бъдат наградени. Ще има и томбола по време на награждаването, в която ще участват всички състезатели, стартирали и присъстващи на награждаването.

До края на годината спортният календар на Българската федерация по ориентиране включва още общо 39 състезания.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!