fbpx

Скоростно изкачване до Копитото в памет на Боян Петров

Скоростно изкачване до Копитото в памет на Боян Петров организират близките му на 18-ти май. Събитието се състои за втора поредна година, след като миналия май няколко хиляди човека изкачиха пътеката на Боян от Княжево до Копитото.

Формата на събитието този път ще има състезателен характер. Всеки, стартирал от Княжево и финиширал на Копито, ще получи медал и сертификат. За победителите в изкачването ще има и парични премии.
Регистрацията за участие е отворена и достъпна на сайта http://kopitoto.bg Записването ще бъде прекратено, когато броят на участниците достигне 1000 души.

Намеренията на организаторите са през следващите години през месец май да се организира изкачване по маршрута. Всяко от тях ще е посветено на връх от Хималайската корона.
Тази година на 18 май инициативата започва с първия изкачен от Боян осемхилядник – Гашербрум 1 (8068 м).

На 26 юли 2009 г., заедно с Дойчин Боянов, Николай Петков и Николай Вълков, Боян Петров става един от първите българи, изкачили каракорумския гигант. Експедицията тогава е ръководена от Николай Петков и е посветена на 80-годишнината от началото на организираното алпийско движение в България.

Comments

comments

Прочети  80 години организирано пещерно движение в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!