fbpx

Строят 600-километрова туристическа пътека в Йордания

Jordan-Wadi-MujibДоброволци започнаха изграждането на 600-километрова туристическа пътека от север на юг в Йордания.

В опит да окуражи експерименталния туризъм, Йорданската асоциация за пешеходен туризъм разработи туристически маршрут, който свързва Ум Каис в северната част на страната с курорта Акаба, на брега на Червено море.

Основана от група доброволци през 2015 г., асоциацията днес има желание да направи 600-километровия маршрут национален продукт, който да окуражи посещенията в по-малко познати райони на страната. Основната задача на асоциацията е да открие пешеходен маршрут, който да бъде достъпен за туристическите компании, както и за индивидуални туристи.

През сайта на асоциацията туристите ще имат възможност да изтеглят GPS координати за планирания преход, както и да се докоснат до местните общности в тези райони.

Маршрутът преминава през множество села и райони с уникална кухня и традиции.

“Вие тръгвате от по-зелената част на Йордания, на север, Ум Каис, Аджлун и всички гори, след което слизате надолу през Вадис и драматичния пейзаж на Вади Муджийб, Вади Зарка и Вади Хедан. Оттам се придвижвате на юг през пустинята, пресичайки Петра и Вади Рум“, обясняват от асоциацията.

Целият маршрут ще може да бъде изминат за 40 дни, но туристите ще имат възможност и за кратки еднодневни и двудневни преходи.

Прочети  Повишена лавинна опасност в Рила и Стара планина!

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.