fbpx
събота, април 20, 2024
НовиниХижи

Търси се стопанин за хижа „Бузлуджа“

ТД „Орлово гнездо“ – Казанлък обяви процедура за стопанисване и управление на хижа голяма Бузлуджа в района на връх Бузлуджа в землището на град Крън, Община Казанлък.

Хижата е разположена в Шипченска Стара планина, по южните склонове на връх Хаджи Димитър (Бузлуджа). Сградата разполага с 70 места в стаи с две легла, студиа и апартаменти, със самостоятелни санитарни възли. Има ресторант, две конферентни зали, барбекю, странични помещения и беседки. Хижата е пункт от Европейски туристически маршрут Е-3: Атлантически океан – Ардени – Карпати – Стара планина – Черно море. Преминава по билото на Стара планина от връх Ком до нос Емине. Близо до хижата има ски писти с влекове и ски гардероб.

Желаещите да стопанисват и управляват хижа голяма Бузлуджа да подадат в офиса на СНЦ „ТД Орлово гнездо“ – Казанлък заявление съобразено със следните критерии:

В процедурата имат право да участват само юридически лица с регистрация в търговския регистър, без финансови задължения към държавни институции.
Кратко изложение за начина на стопанисване на обекта и намерение за използването му (хижа, ресторант и др.).
Инвестиционно предложение, подобрения на обекта и др., за срока на договора, предложен от кандидата.
Предложение за месечен наем на обекта и индексирането му през годините за периода на договора.
Предложение за внасяне на парична гаранция по договора.
Преференциални условия за СНЦ „ТД Орлово гнездо“ – Казанлък.
Кандидатите с опит в стопанисването на подобни туристически обекти ще ползват предимство.

Документите ще се приемат от понеделник до петък от 16:00 до 18:00 до 20.07.2020 г. в офиса на Дружеството – гр. Казанлък, ул. Проф. Петко Стайнов“ 8 в запечатани пликове. Възможен е предварителен оглед на хижата.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!