fbpx

Туристи загинаха при срутване на камъни върху екопътека в Австрия

Срутване на камъни в популярна австрийска клисура причини смъртта на двама туристи и рани 8, един от които сериозно, съобщи полицията в провинция Щирия. Загиналите в Baerenschuetzklamm са 50-годишна унгарка и 21-годишна австрийка от Грац.

Тясното речно ждрело е едно от най-дългите в Австрия и в него се влиза само по пешеходни пътеки. Те са осеяни с над 160 дървени мостчета и стълби, по които в протежение на около 1300 м се изкачват с денивелация 350 м.

Това обяснява и защо спасителната операция днес е отнела часове, разказва „Ройтерс“. Спасители и тяхното оборудване е трябвало да бъдат спуснати с въжета по скалните стени или да бъдат пренесени в продължение на един час до мястото на инцидента. Екипи с канута са претърсили и река Миксниц, докато на помощ са били извикани и 3 хеликоптера.

Планински спасители предупредиха миналата година, че в ждрелото се струпват твърде много хора. Мостчетата и стълбите са били почиствани последно през май, съобщава телевизия ORF. Засега клисурата остава затворена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!