fbpx

Тежка контузия за Сани Жекова

Най-голямата надежда на България за медал от ХХІ-та бяла олимпиада във Ванкувър – сноубордистката Александра Жекова приключи окончателно с участието си на игрите. 22-годишната Сани е с контузия и макар да има квота и за второто състезание – паралелния гигантски слалом, лекарите са категорични, че участието й там е невъзможно.

Жекова получи травмата по време на второто тренировъчно спускане преди снощния старт в бордъркроса. Въпреки здравословните проблеми, българката и нейният треньор и баща Виктор Жеков решиха да продължи.

Болките се връщат преди поредицата от 4 ролера в първото състезателно спускане. Заради тях Жекова едва стига до финала, където получава помощ от парамедиците. При връщането към старта за второто спускане обаче Сани усеща, че няма как да продължи участие и е откарана в поликлиниката в олимпийското село.

Направеният на място ядрено-магнитен резонанс показва огромно разтежение на мускула в горната част на десния крак. В резултат на него има образуван и огромен хематом, който притиска стомаха. Утре изследванията на българката ще бъдат разгледани от още специалисти, които ще имат крайната дума за лечението на контузията.

След три часа в поликлиниката Жекова вече е в олимпийското село. Тя се придвижва с помощта на патерици. Предписана й е почивка, тъй като дори от изправянето й се вие свят. Предстои да бъде уточнено кога Сани и баща й ще се върнат в България.

Текст: Топспорт

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!