fbpx

The North Face с еко колекция от рециклирана пластмаса, събрана в Алпите

Световноизвестната аутдор компания The North Face обяви пускането на лимитирана серия тениски “Recover Tee”.

Еко колекцията е напълно изработена от рециклирани пластмасови бутилки, събрани в Алпите. За целта са рециклирани 18 тона бутилки.

Пускането на тези продукти всъщност е въплъщение на духа на марката – екологично опазване на дивата природа.

Освен това с тази колекция The ​​North Face възнамерява да разпространи информация за катастрофалното количество боклук, което туристите оставят в планината. Така компанията се надява, че в бъдеще отрицателното поведение на туристите в планината ще намалее.

Тениските унисекс се предлагат в два варианта, дълги и къси ръкави, и в три различни цвята – с оригиналното лого на The North Face San Francisco в синьо, розово и зелено.

От всяка продадена тениска, компанията ще дари 1 евро на фондация Summit, която подкрепя програмите за почистване в планините и спомага за защитата на естествения им пейзаж. Благодарение на тази акция, планините все още могат да бъдат прекрасно място, чакащо своите откриватели.

Целта на фондация Summit е да сведе до минимум човешкото въздействие върху дивата среда, особено в райони, където хората често пребивават. Фондацията разработва конкретни решения и подготвя образователни кампании за компании и държавни агенции.

Колекцията на The North Face вече е достъпна онлайн и в избрани европейски магазини.

Прочети  Три нови вида растения се появиха в Стара планина

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook