fbpx

Враца домакин на спелео и алпийски прояви

Балканска пещерна експедиция “Мижишница-2010” ще бъде проведена от 1 до 8 май в района на врачанската хижа Леденика. Проявата е организирана от  Община Враца, ПП “Врачански Балкан”, пещерните клубове “Стрешеро” и “Веслец”.

Целите на експедицията включват откриване, проучване и картиране на нови пещери и пропасти, работа за проучване и картиране на известни обекти , актуализиране на съществуващата информация за пещерите в района и събиране на нова.

За нощувки ще бъде изграден палатъчен лагер. Освен бивачни съоръжения, участниците трябва да разполагат и с индивидуална екипировка за проникване в пещери и пропасти, принадлежности за картиране, 5 карабинера. Организаторите осигуряват изхранването на утвърдените от ръководството на експедицията участници, карбид, картировъчни материали.

Участниците следва да представят на ръководството на експедицията валидно медицинско удостоверяващ здравословното им състояние, както и документ за застраховка с минимално покритие!  Всички останали разноски са за сметка на участниците!

Ръководител на експедицията е Пламен Петков.

В същото време от 30 април до 2 май край Вратцата клуб по екстремни спортове “Вратица”, със съдействието на БФКА и Община Враца, организира “Ботева алпиниада – Враца 2010”.

Comments

comments

Прочети  Спасеният малайзийски алпинист е в критично състояние

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!