fbpx
петък, февруари 23, 2024
ИзбраноНовиниСкиСки курорти

За сигурността на най-малките: Изградиха писта за шейни край хижа Алеко

Писта за шейни е изградена на Витоша в района на хижа „Алеко“, съобщиха от Планинската спасителна служба. Тя е обезопасена с мрежи и диги за минимизиране на риска от инциденти.

„Случва се да имаме неприятни инциденти, в които са намесени шейни, където за съжаление пострадалите са най-малките. Понякога травмите са изключително сериозни, тъй като шейните са неуправляеми, бързо развиват скорост и трудно се пада на мекия сняг и най-често се спира в дърво!“, обясняват от ПСС – отряд София.

карта писта за шейни
снимка: ПСС – отряд София

Обезопасената писта е изградена от Sofia 2018 – Европейска столица на спорта и Витоша ски. Тя се се намира в непосредствена близост до Алеко и до нея водят указателни табели.


Вижте още


От Планинската спасителна служба напомнят, че спускането с шейни по пистите и на плаца пред Алеко, както и по ски пистите е забранено и крие рискове, както за децата, така и за пешеходците и скиорите.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!