fbpx

Задава се Кинопанорама за екстремни ски и сноуборд в Банско

Традиционната кинопанорама за екстремни ски и сноуборд “Snow Cinema” ще се проведе в Банско от 20 до 22 февруари. Зрителите ще могат да видят едни от най-добрите филми за алпийски гиганти, фрирайд, хора с увреждания в зимните спортове, прекосяване на Антарктида със ски и смразяващи линии.

Програмата включва 8 филма от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Те показват спускане със ски по алпийските гиганти, Пирин и Рила, Арктическите кордилери, Алпите и Андите.

Зрителите ще могат да видят канадската лента „Този планински живот“, която взе наградата на журито на Банско филм фест ‘2019. Филмът разказва историята на Мартина и нейната 60-годишна майка Таня, които започват шестмесечен преход през огромните, крайбрежни планини на Британска Колумбия, Канада в приключение, което преплита красиви портрети на човешката издръжливост и страст към голямата надморска височина – оцелял от лавина алпинист, художник на снегоходки, монахиня, която живее в снежните планини. Трейлъра на филма можете да видите тук.

Друг акцент е австрийският филм „83° каране на ски в Севера – пътуване до края на света“ на световно известния фрийрайдър Матиас Хаунхолдер, който беше гост на последното издание на Банско филм фест. Трейъра можете да видите тук.

Прожекциите на филмите от „Snow Cinema“ ще бъдат на 20, 21 и 22 февруари, от 19:00, в киносалона на Посетителския информационен център.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.