fbpx

600 души стартират в 11-тия „Байк и рън за Чепън“ тази събота

600 души стартират в 11-тия „Байк и рън за Чепън“ тази събота, на 15 октомври. В Драгоман ще се проведе 11-тото поредно издание на едно от най-обичаните състезания по планинско бягане и колоездене. Организатори са магазини “Стената” и Община Драгоман. Синоптиците очакват слънчево време и умерени температури.

Участниците ще премерят сили бягайки или с велосипед сред красивите пейзажи на Чепън планина и Драгоманското блато. Там се разкриват вълнуващи панорамни гледки към близки родни планини и съседна Сърбия.

Тази година има записани и значителен брой деца – над 60 момичета и момчета, нетърпеливи да се забавляват и да печелят страхотни награди. Новост също е въвеждането на още една дисциплина – Е-байк 44 км, подкрепена от Е-колело.

Слънце, хубаво време и типична златна есен сочат синоптичните прогнози за уикенда. Идеални ще са условията за пълноценно преживяване както за бегачите и колоездачите, така и за всички посетители на Драгоман и околностите в деня на събитието.

Регистрацията за надпреварата вече приключи и в момента

състезателите могат да вземат стартовите си пакети

на 13 и 14 октомври от магазин “Стената” – Младост между 10 и 20 ч. Организаторите препоръчват това да се случи максимално рано, така че да бъдат избегнати струпвания.

Вече трета година “Байк и рън за Чепън” освен традиционната си мисия за популяризирането на колелото и бягането като здравословни начини на придвижване, дава и своята финансова подкрепа за природозащитни каузи. Тази година пет лева от всяка стартова такса отиват за дейността по опазване и изследване на птиците на Опръстенителния лагер в Дуранкулак.

Друга възможност за даряване е закупуване на Buff, създаден специално за каузата от художничката София Попйорданова.

Както всяка година, организаторите се стремят да предложат на участниците в състезанието здравословни и питателни храни и напитки на подкрепителните пунктове по трасетата.

През 2022 г. Байк и рън за Чепън продължава политиката си за намаляване на пластмасата като и този път трасетата ще бъдат маркирани с колчета и лента за многократна употреба, а в помощ на маркировъчните дейности ще влезе високопроходимият автомобил Subaru Forester.

Програмата на 11-ти Байк и рън за Чепън:

Програма

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!