fbpx
неделя, май 26, 2024
БяганеЕкстремни спортовеИзбраноМТБНовини

Мини Байк и рън за Чепън: предстои състезание за дръзновени деца

БАЙК и РЪН за Чепън се завръща в пролетен формат, след като след COVID кризата миналата година организаторите успяха да проведат мероприятието през есента.

За 11-ти път „Байк и рън за Чепън“. Участваха и над 80 деца (ВИДЕО)

През 2023-та паралелно с него на 29 април от 10:30 ще се проведе и състезанието за деца МИНИ БАЙК и РЪН за ЧЕПЪН. То ще е изцяло под егидата на Община Драгоман, а организатори за пореден път са ентусиастите от Велоеволюция.  Регистрацията е отворена до 27-ми април. Броят на участниците е ограничен до 150, а наградите и медалите са осигурени отново от Общината.

За децата няма да има такси за участие. Целите на състезанието са да се запали искрата за повече спорт, движение, желанието за успех, приемането на победата, но и на загубата.

„Както и за отношение един към друг, да сме заедно сред природата!“

споделя Петрана Петрова, съ-организатор на детското състезание и водещ на събитието.

Тази година надпреварата ще бъде оптимизирана. Децата ще се разделят в четири възрастови категории, в двете дисциплини – колоездене и бягане. Съответно те ща са 2-3 г., 4-5 г., 6-7 г. и 8-9 г.

Децата ще се състезават по трасе с три различни дължини спрямо възрастовите рамки: до 5 г. – 50 м.; 6-7 г. – 100 м и 8-9 г. – 200 м. Различното в това състезание е не дължината на трасето, а скоростта – основно затруднение за амбицираните участници, някои от които изминават повече от 50 километра на ден с колелото.

Едно дете ще може да участва и в двете дисциплни спрямо своята възраст.

За първи път за деца от 10 години до 13 години състезанието ще е под формата на велотурнир.

В провеждането на това състезание рамо дават доброволци от Българския червен кръст.

В последните четири години са участвали различен брой деца. Най-много са били над 100 през 2020 г. През отминалата есен на 2022 г., 82 деца са се надпреварвали в двете дисциплини. Най-малкият участник тогава е бил на две години и половина.

Повече подробности за събитието можете да видите: тук, както и на официалния за мероприятието сайт.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!