fbpx
петък, септември 22, 2023
Новини

Багер на ез. Бъбрека: вижте какво прави

Няма да се строи на езерото Бъбрека, където туристка през почивните дни засне багер. Това успокои в интервю за Нова телевизия директорът на Нацонален парк „Рила“ Красимир Андонов.

По думите му в момента е стартирана дейност за рехабилитация на туристическите пътеки и борба с ерозията по проект за устойчиво развитие на Рила.

Около Седемте рилски езера ще бъдат изградени алеи от трошен камък, по които да се насочва туристопотокът, обясни Андонов.

Съществуващите туристически пътеки се укрепват и се поставят дървени парапети, които да са устойчиви на големия туристически поток през юли и август. Андонов е категоричен, че се работи ръчно, като камъкът, с който се насипват пътеките се изнася с коне.

езерото Бъбрека, рилски езера, багер
сн. Милена Костадинова/Фейсбук

Багерът е обработил само малък участък, където не може да се работи ръчно, каза директорът.

Пътеката, която се изгражда ще бъде стандартна, с широчина метър и половина. Целта е да се насочат посетителите да вървят по определен туристически маршрут, а не навсякъде, както е до момента.

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!