fbpx

България изпраща рекорден зимен сезон

България изпраща рекорден по брой посетители зимен сезон. През периода декември 2016 – март 2017 г. броят на чуждестранните туристи в зимните ни курорти е нараснал близо 2.3 пъти спрямо същия период през сезон 2015/2016. Тази година чуждестранните туристи у нас са били  1.4 млн.
Водещите пет страни, чиито граждани посещават родните зимни курорти са  Гърция, Македония, Турция, Румъния и Сърбия. Общият брой туристически посещения от тези страни е 953 824, което се равнява на 64.6 % от всички посещения на чуждестранни туристи у нас. Видимо нараства и делът на посещенията от държави, които не са съседни на България. Официалните данни показват, че 51.1 % от растежа във входящия туристопоток се дължи на увеличението на посещенията от съседните държави, а останалите 48.9% – от други държави извън нашите съседи.

Извън Балканските страни с най-важно значение при зимния туризъм е Великобритания, като значителна част от посещенията са свързани пряко или косвено със ски туризма. През настоящия  зимен сезон посещенията от Великобритания нарастват с 25.8%, от Франция – с 20.8%, от Нидерландия – с 44%, от Швеция – с 26.9%, от Австрия – с 33.5%, от Германия – с 42.3%, от Норвегия – с 34.5%, от Белгия – с 49.8%, от Дания – с 73.1%.

Comments

comments

Прочети  Скатов със Серхи Минготе и Тамара Лунгер на К2: заминават със Seven Summit Treks

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!