fbpx

Българският планинарски съюз с ново ръководство

Българският планинарски съюз (БПС) избра нов Управителен съвет на Общо събрание на членовете на организацията. В него влизат петима, вместо досегашните седем души, а за председател на планинарското обединение беше преизбран Петър Стоянов.

На срещата си членовете на БПС обсъдиха и въпроси, касаещи текущите проекти на съюза в сътрудничество с партньори от горските стопанства, общините, националните и природни паркове. Членовете на БПС решиха да търсят и нови партньорства с организации и съмишленици към идеите и целите на Съюза.

По време на срещата дискусии предизвика най-вече проектът за единна и синхронизирана туристическа и вело- маркировка в страната. Наредбата вече е разработена на срещи в Министерството на туризма от ангажираните с проблема национални организации – по инициатива на БПС заедно с колоездачната общност в лицето на Байкария, МТБ, Алабак, както и на АПХ, БТС и др.

В момента документът е в процес на обсъждане на детайли, а след това трябва да бъде съгласуван с организациите. Едва след това проектът ще бъде подложен на задължителните административни процедури и въвеждането на Наредбата ще стане възможно.

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!