fbpx

Директорът на Банско Филм Фест Натали Петрова сред номинираните за „Будител на годината“

Директорът и един от двамата основатели на Международния фестивал на планинарското, екстремно и приключенско кино Натали Петрова е сред десетте финалисти в националната кампания „Будител на годината 2021“, организирана от Българското национално радио.

Тя е номинирана заради специалната детска и младежка програма Банскофилмфест KIDS, която организира вече 20 години. Нейни са дългогодишните усилия за детска и младежка ангажираност по теми като природа, екология, спорт и здраве, активен начин на живот. Всяка година в програмата се включват над 350 деца от Банско и региона от всички учебни заведения, деца в рискови групи, групи от Родопите.

Децата са мотивирани да се занимават с активности като катерене, преходи, спелеология, рисуване, наука, както и със специална филмова селекция. Водещи и лектори са най-добрите български пътешественици, алпинисти, микробиолози, геолози и спелеолози, а заниманията са безплатни за всички участници.

Десетте финалисти тази година бяха избрани измежду над 130 номинации от жури в състав: проф. Огнян Герджиков, проф. Пламен Павлов, Eвелина Андреева, Елеонора Гаджева, Румен Манов, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова. Сред останалите номинирани са и Максим и Стефан Иванови. Бащата и синът, които бяха гости на 20-то юбилейно издание на Банско Филм Фест, без никакъв опит в гребането, строежа на лодки и мореплаването построяват океанска гребна лодка в гаража си в София. Наричат я НЕВЕРЕСТ. С нея през 2020 година в сезона на ураганите, за 105 дни на вода успяват да прекосят Атлантическия океан.

Кой от финалистите ще стане „Будител на годината 2021“ ще определи публиката чрез гласуване през октомври, а името на победителят по традиция ще стане ясно на празничния 1 ноември.

Може да гласувате тук>>>

 

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.