fbpx

CAMP Nano 22 – ултра лекият карабинер

Nano 22 е подобрената версия на карабинера на CAMР – Nano 23. Само за година той се превърна в любимия карабинер на хиляди катерачи по света.

Тегло

Както името предполага, теглото на Nano 22 е точно 22 грама. Освен него само един карабинер е по-лек, с тегло 19 гр. Nano 22 е един от 9-те карабинера на различни производители в света с тегло под 25 гр.

Размер

Въпреки че Nano 22 е един от най-леките карабинери в света, той е леко, но забележимо, по-голям от останалите с подобно тегло. В полза на CAMP е отворът за въжето. Докато при останалите с това тегло той е 17-18 mm, при Nano 22 е цели 21 mm.

Лекото увеличение на размера прави значително по-лесна употребата му. Доказателството е дебелината на въжетата, с които може да се използва: в отвора на Nano 22 с лекота може да промушите въже с дебелина 10.2 mm, нещо немислимо при повечето малогабаритни карабинери.

Може да се комбинира в примка с Photon wire от страната на въжето.

Според изпробвалите го катерачи единственото неудобство е при употребата на Nano 22 с ръкавици. В този случай те препоръчват по-големия 29-грамов CAMP Photon.

Ключалка

Ключалката на Nano 22 е лека, но прилепва плътно. Отваря се с лекота при натиск, но трудно може да се отвори случайно.

Форма

Новият заострен нос на Nano 22 е достатъчен, за да го включвате с лекота. И въпреки че е заострен, CAMP са успели да го запазят достатъчно тесен, за да бъде промушван с лекота в тесни вериги, например. Това не е характеристика, която ще ви е необходима често, но когато потрябва, карабинерът става незаменим.

Прочети  Улови емоцията....в кадър

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!