fbpx

Европейско първенство по катерене в Москва ще тества подготовката на олимпийски състезатели за Токио 2020

Турнир в Москва по спортно катерене ще се проведе от 20-ти до 27-ми март. То има статут на квалификационно събитие за Олимпийските игри в Токио-2020, където катеренето за първи път е включено като дисциплина. Наредбата позволява и на катерачи, които вече са спечелили лицензи за участници в олимпиадата, да се състезават, съобщава руският сайт mountain.ru.

Предварителни национални отбори са изпратили 14 държави. Към момента четирима притежатели на олимпийски лицензи планират да се състезават в руската столица.

Приемането на заявленията ще продължи до 5 март включително. Според резултатите от състезанията, ще бъдат връчени два олимпийски лиценза (един за мъже и един за жени). За сега са известни имената на 28 от 40-те участници в турнира по катерене в Токио на Игрите 2020. Състезателите тогава ще мерят сили и умения в три дисциплини – скоростно катерене, боулдър и трудност, за един комплект медали.

България няма да има състезател в първото по рода си олимпийско състезание за спортното катерене.

Без български катерач на Олимпийските игри в Токио 2020

Прочети  ЗАРАДИ ПИРИН - хиляди викаха "Оставка" под прозорците на Министерски съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook