fbpx

Ирландец изкачва Килиманджаро с пералня на гърба си

Ирландски учичител ще покорява най-високия връх в Африка с пералня прикрепена към гърба му. 49-годишният Енда О’Дохърти от Ко Уотфорд ще носи 40-килограмовият, докато изкачва Килиманджаро ( 5869м), с благотворителна цел. Така учителят по география се надява да покаже,че всеки носи тежък товар със себе си и е важно да поискаш помощ и да споделиш своите проблеми с друг, за да могат те да бъдат разрешени.

Енда, който е бивш алкохолик, няколко пъти е странствал с пералня на гърба си. Един от покорените от него върхове е Силвърмуун (721 м), извървявал е и разстоянието от 379 км от Белфаст до Уотърфорд, но с цената на два счупени крака.

С поредното предизвикателство, да изкачи Килимнаджаро (5869 м), Енда ще тества тялото и духът си до краен предел. Той ще трябва да извърви 16-часов маршрут при -20 С с 40 % кислород.

„Целта ми е проста. Искам да събера средства за благотворителност и да изпратя положително послание за хората , които имат проблем с менталното здраве. Хората ме питат защо съм избрал точно пералня като товар. Аз отговарям, че това е символ на скритите тежките психически товари, които хората не обсъждат и носят със себе си. Опитвам се да посоча проблема и да помогна за разрешаването му.”

Превод: Алекс Йовев

Comments

comments

Прочети  Турът на Меснер на Килиманджаро се топи: кандаец го изкачи преди да изчезне (ЦЕЛИЯТ ФИЛМ)

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!