fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Ирландец изкачва Килиманджаро с пералня на гърба си

Ирландски учичител ще покорява най-високия връх в Африка с пералня прикрепена към гърба му. 49-годишният Енда О’Дохърти от Ко Уотфорд ще носи 40-килограмовият, докато изкачва Килиманджаро ( 5869м), с благотворителна цел. Така учителят по география се надява да покаже,че всеки носи тежък товар със себе си и е важно да поискаш помощ и да споделиш своите проблеми с друг, за да могат те да бъдат разрешени.

Енда, който е бивш алкохолик, няколко пъти е странствал с пералня на гърба си. Един от покорените от него върхове е Силвърмуун (721 м), извървявал е и разстоянието от 379 км от Белфаст до Уотърфорд, но с цената на два счупени крака.

С поредното предизвикателство, да изкачи Килимнаджаро (5869 м), Енда ще тества тялото и духът си до краен предел. Той ще трябва да извърви 16-часов маршрут при -20 С с 40 % кислород.

„Целта ми е проста. Искам да събера средства за благотворителност и да изпратя положително послание за хората , които имат проблем с менталното здраве. Хората ме питат защо съм избрал точно пералня като товар. Аз отговарям, че това е символ на скритите тежките психически товари, които хората не обсъждат и носят със себе си. Опитвам се да посоча проблема и да помогна за разрешаването му.“

Превод: Алекс Йовев

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!