fbpx

Ирландец изкачва Килиманджаро с пералня на гърба си

Ирландски учичител ще покорява най-високия връх в Африка с пералня прикрепена към гърба му. 49-годишният Енда О’Дохърти от Ко Уотфорд ще носи 40-килограмовият, докато изкачва Килиманджаро ( 5869м), с благотворителна цел. Така учителят по география се надява да покаже,че всеки носи тежък товар със себе си и е важно да поискаш помощ и да споделиш своите проблеми с друг, за да могат те да бъдат разрешени.

Енда, който е бивш алкохолик, няколко пъти е странствал с пералня на гърба си. Един от покорените от него върхове е Силвърмуун (721 м), извървявал е и разстоянието от 379 км от Белфаст до Уотърфорд, но с цената на два счупени крака.

С поредното предизвикателство, да изкачи Килимнаджаро (5869 м), Енда ще тества тялото и духът си до краен предел. Той ще трябва да извърви 16-часов маршрут при -20 С с 40 % кислород.

„Целта ми е проста. Искам да събера средства за благотворителност и да изпратя положително послание за хората , които имат проблем с менталното здраве. Хората ме питат защо съм избрал точно пералня като товар. Аз отговарям, че това е символ на скритите тежките психически товари, които хората не обсъждат и носят със себе си. Опитвам се да посоча проблема и да помогна за разрешаването му.“

Превод: Алекс Йовев

Прочети  Ангела Айтер - първата жена с 9b

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.