fbpx

Ком-еминеец пострада в капан за хора

Дъски под формата на кръст с 10-сантиметрови пирони причиниха наранявания на турист по маршрурта Ком-Емине. За премеждията си Антон Стефанов разказа във Фейсбук, като уточни, че „капанът за хора“ е бил поставен на 4 км преди Поморийския проход на самата пътека от маршрута.

„Днес правим последният участък от Ком-Емине, напредваме към финала имаме още няколко часа. За съжаление, 4 км преди Поморийския проход попаднахме на капани за хора, на самата марка от маршрута на дружбата Е3…
Не е страшно, пирон 10 см в крака… Малко повече кръв и болка, здраве да е… Коцук, коцук ще стигнем до Емине, но нима това заслужаваме ние туристите?“, написа Стефанов.

снимка: Антон Стефанов/Facebook

Във връзка с инцидента Димо Колев от Българския планинарски съюз напомни, че за всякакви нередности в горите – незаконна сеч, транспорт лов или други проблеми, може да се подават сигнали чрез приложението на ИАГ и Гората.бг
https://zashtiti.gorata.bg/
„В случая от днес, след като Антон ми звънна и прати снимки и местоположение, за 5 мин подадох сигнала. След 15 мин беше регистриран, след още толкова ми звънна шефа на ДЛС Несебър и се разбрахме бързо по телефона. Това е проблем и за тях и отидоха на проверка“, написа във Фейсбук Колев.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.