fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Откриха жив пострадалия турист под Вихрен (ОБНОВЕНА)

Откриха жив пострадалия турист под връх Вихрен. Преди минути спасителите са достигнали до него.

„Вероятно е паднал сериозно, сега ще се уточни какво е състоянието му, но е жив и е контактен“, каза за БТА Методи Баненски и допълни, че пострадалият турист не може да се придвижва сам.

17 спасители от ПСС-Банско и Разлог участваха в акцията за спасяване на 42-годишния мъж.

Сигналът за изчезването му беше подаден около 16 ч. Синът на 42-годишния американец, който живее в Нидерландия, съобщил, че не може да се свърже с баща си, който сутринта е тръгнал на поход към връх Вихрен. За последно чужденецът си е направил селфи около 9 часа. Според информацията на близките мъжът може да е в района на местността Казаните. Телефонът му обаче беше изключен.

В спасителната акция участва и новият кмет на Банско Стойчо Баненски, заедно с брат си Росен, който пък е директор на НП „Пирин“.

Акцията протече в тежки атмосферни условия. Температурите на връх Вихрен са минусови, а на върха има и лека снежна покривка.

Вихрен сняг
Условията на Вихрен днес. Снимка: Slavi Stoyanovski/Facebook

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!