fbpx
вторник, юли 9, 2024
Новини

Мечка гризли уби двама души в канадските планини

Двама души са загинали след нападение от мечка гризли в канадския национален парк Banff, съобщи CNN.

Сигналът за трагичния инцидент е подаден около 20 ч. в петък, след като специално устройство показало нападение от мечка. Нападението е станало в района на долината на река Ред Диър в парка Banff в канадските Скалисти планини.

Извикан е екип за реагиране при нападение от диви животни. Метеорологичните условия по това време обаче не позволяват използването на хеликоптер и екипът пътува по тъмно до мястото на инцидента.

Спасителите откриват две тела и агресивна мечка гризли. Служители на парковете на Канада са приспали мечката от съображения за сигурност.

Смъртоносното  нападение в Канада се случва  няколко седмици, след като в Монтана беше евтаназирана мечка гризли, свързана със смъртта на жена през юли близо до Уест Йелоустоун. Тогава животното и малкото му нахлули в къщата през прозореца ѝ и отмъкнали кутия с кучешка храна.

През 2020 г. същата мечка е ранила човек близо до държавния парк „Хенриз Лейк“ в Айдахо.

Миналия месец част от националната гора Къстър-Галатин край Биг Скай, Монтана, беше затворена, след като човек е нападнат от мечка гризли по време на лов.

Националният парк Banff е популярна атракция за туристите, известна с тюркоазените си води. Той е дом на стотици животински видове.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!