fbpx

Откриха три площадки за хора със специални нужди на Витоша

Три спортни плошадки за хора със специални нужди бяха открити в местността Игликина поляна на Витоша. С тържественото откриване беше отбелязана 84-тата годишнина от създаването на природен парк “Витоша”.

Плошадките са част от проекта “Витоша – достъпна за всеки”. Трите сета бяха изпробвани от известните параолимпийци Влади Гюров, Стела Енева и др., а на откриването присъстваха представители на всички организации, спомогнали за направата им. Пътят до поляната също е реновиран и рехабилитиран, оформени са и няколко паркоместа, така че хората със специални нужди да имат по-лесен и комфортен достъп до местата за спорт и физическа активност в планината.

От името на природен парк Витоша, директорът Снежана Петрова благодари на всички, които в последната година направиха така, че да бъде събрана сумата от 21 000 лева, с която бяха изградени съоръженията. „Имахме пет подобни площадки из планината, сега добавяме нови три и така постепенно ще осигурим повече възможности за хората със специални потребности за да се чувстват активни и да могат да спортуват,“ заяви в краткото си приветствие Снежана Петрова.

Специални благодарности бяха отправени към Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта” и Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, а техният представител Анатоли Илиев връчи на г-жа Петрова специален планински спортен екип, който да улесни ежедневната й дейност. Служебни ангажименти обаче попречиха на един от основните двигатели в проекта – алпинистът Дойчин Боянов да присъства на откриването.

снимка: ПП “Витоша”

 

Comments

comments

Прочети  Новости на Витоша

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!