fbpx

Откриха три площадки за хора със специални нужди на Витоша

Три спортни плошадки за хора със специални нужди бяха открити в местността Игликина поляна на Витоша. С тържественото откриване беше отбелязана 84-тата годишнина от създаването на природен парк „Витоша“.

Плошадките са част от проекта „Витоша – достъпна за всеки“. Трите сета бяха изпробвани от известните параолимпийци Влади Гюров, Стела Енева и др., а на откриването присъстваха представители на всички организации, спомогнали за направата им. Пътят до поляната също е реновиран и рехабилитиран, оформени са и няколко паркоместа, така че хората със специални нужди да имат по-лесен и комфортен достъп до местата за спорт и физическа активност в планината.

От името на природен парк Витоша, директорът Снежана Петрова благодари на всички, които в последната година направиха така, че да бъде събрана сумата от 21 000 лева, с която бяха изградени съоръженията. „Имахме пет подобни площадки из планината, сега добавяме нови три и така постепенно ще осигурим повече възможности за хората със специални потребности за да се чувстват активни и да могат да спортуват,“ заяви в краткото си приветствие Снежана Петрова.

Специални благодарности бяха отправени към Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, а техният представител Анатоли Илиев връчи на г-жа Петрова специален планински спортен екип, който да улесни ежедневната й дейност. Служебни ангажименти обаче попречиха на един от основните двигатели в проекта – алпинистът Дойчин Боянов да присъства на откриването.

снимка: ПП „Витоша“

 

Прочети  Изграждат спортна площадка на Игликина поляна

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.