fbpx

Отложиха делото за Пирин с процедурни хватки

Последното заседание по делото за Пирин беше отложено след процедурни хватки от страна на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Оказа се, че малко преди заседанието Димов е оттеглил пълномощните на тримата юристконсулти и е пуснал в отпуск четвъртия, които трябваше да го представляват по делото, което ще реши има ли нужда от екооценка при промяна на плана за управление на НП „Пирин“. Самият министър пък е представилл пред съда болничен лист за стомашно разстройство за два дни.

Делото беше заведено от самия Нено Димов срещу последното отсъждане на Върховния административен съд по казуса от март тази година. Тогава съдът постанови за пореден път, че планът за управление на Национален парк „Пирин“ може да се актуализира само след екооценка.

Част от гражданите, които се събраха за заседанието на ВАС в четвъртък след отлагането на делото занесоха в Министерството на околната среда активен въглен и тоалетна хартия за Нено Димов. Сред тях бяха представители на обжалвалите и спечелили досегашните дела за нуждата от екооценка на плана за националния парк.

Прочети  Съдът отмени Плана за управление на НП "Пирин"

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.