fbpx
неделя, февруари 25, 2024
Новини

Почина парапланеристът, който падна на връх Мусала

Почина парапланеристът, който по-рано в неделя се удари в метеорологичната станция на връх Мусала. Той беше евакуиран с военен хеликоптер „Кугар“, но въпреки това лекарите не успяха да се преборят за живота му.

Сигналът за инцидента е получен по обед. Първи към върха тръгват спасителите от Боровец. Изпратени са 10 души, съобщава Нова телевизия.

Те са получили обаждане от централата в София за случая. Спасителите в Боровец веднага се свързват със служителя в метеорологичната станция.

„Той е видял, че човекът е връхлетял в метеорологичната станция. Счупил е стъклото и почти е влязъл вътре. На място е имало лекар. Веднага са реагирали за първа помощ. Ударът е бил тежък”, обясни Ангел Керкелев от Спасителната служба в Боровец.

Преди да стигнат до мястото обаче е получено разрешение за намеса на хеликоптер

и мъжът е транспортиран с него.

Серия от лекции за спешна помощ в планината готви ПСС – Дупница

Военен хеликоптер от Крумово го е взел и транспортирал до пловдивската болница „Св. Георги”. В 16.25 ч. пациентът е бил поет от специализиран медицински екип, съобщиха от МО. За съжаление лекарите не са успели да се преборят за живота му.

Мъжът е един от най-добрите парапланеристи в България и е печелил няколко състезания, съобщи Нова телевизия. Най-вероятно е излетял заедно с група парапланеристи от Маркуджик.

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!