fbpx

Програма на 13-те Дни на предизвикателствата

За поредна 13-та година, фестивалът за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ поставя в центъра на аутдоор общността споделеното преживяване, споделената мечта за върхове, бездни и далечни простори, споделения път, планината и природата във всичките й измерения. Програмата от 29.11 до 1.12 вече е целодневна, а мястото на срещата – Аула „Максима“ на УАСГ.

Тази година големи отворени дискусионни срещи, обединяващи няколко спортни и специализирани общности, ще допълнят вечерната серия силни презентации за най-големите постижения през годината. Ще бъдем свидетели и на разтърсващи филмови премиери от света на екстремното и приключенско кино.

В следобедния блок (между 14 и 17 ч.), в деня на откриването 29 ноември, ще можем да се включим в практика по оказване на първа помощ с основен акцент хипотермия и височинна болест, която ще бъде последвана от кратка сесия йога. Сигурността и безопасността присъстват като водеща нишка в цялата програма. Те ще са в центъра на вечерната презентация на Планинска спасителна служба, която ще се опита да даде експертен анализ на нещастни случаи в нашите планини през последните години. Темата ще има своето продължение на 30 ноември следобед с отворената дискусия за сигурност и инциденти в парапланеризма. Пилоти, претърпели инциденти, ще се изправят пред публиката, да споделят своя опит и да говорят за предотвратяване на рискове. Инструкторите от SkyCamp ще предизвикават накрая със състезание за хартиени самолетчета.

В третия фестивален ден, 1 декември, ще погледнем на сигурността през погледа на БАССЕС, а почетен водещ ще бъде самият Глен Плейк, специалният гост на Дните, легенда в ските и добил широка популярност със своя авангарден пънк стил. По-късно вечерта, ще бъде отбелязана и 20-годишнината на БАССЕС. Своята презентация-изненада Глен Плейк ще направи в рамките на вечерната програма на 30 ноември.

Прочети  14 филма в програмата на 15-те Дни на предизвикателствата

Атрактивен модул по занаятчийство ще грабне вниманието в рамките на традиционното изложение на Дните. Ще можем да се включим в изкусително вкусна работилница по изработка на шоколад. Георги Христов пък ще ни посвети в тайнството на варенето на бира с натурален сняг, донесен директно от планината!

Изложението на Дните ще е отворено между 11 и 22 ч всеки фестивален ден и ще предложи актуални предложения за здравословен начин на живот, спортна екипировка, медикаменти за превенция на травми, идеи за пътувания и далечни дестинации. Изключително наситена и динамична е и вечерната програма (между 18 и 22 ч). Пригответе се за среща с десетки много успешни и вдъхновяващи с постиженията си българи и цели 10 филмови премиери. И това не е всичко. Цялата програма, по дни може да се види тук:

Програма

Билети за фестивала могат да се закупят предварително на цена 25 лв. за трите дни онлайн от Тикетлоджик и на място от магазини „Стената“. Еднодневните билети са на цена 10 лв и ще могат да се закупят и на място.

13-то издание на „Дни на предизвикателствата“ е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!