fbpx

Пускат 6-седалков лифт за новия сезон на Боровец

Нов 6-седалков лифт “Мартинови бараки експрес” ще бъде открит за предстоящия ски сезон в Боровец. Съоръжението ще замени досегашния 4-седалков лифт по съществуващата линия с иновативна технология и значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще извозва до 3 хил. души на час – над три пъти повече от стария лифт. Изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина, което е повече от два пъти по-бързо отпреди.

Лифтът “Мартинови бараки експрес” ще свързва учебния плац пред хотел “Рила” със синята писта “Мартинови бараки 1”, червените “Мартинови бараки 2 и 3” и черните “Мартинови бараки 4” и “Червено знаме”, както и фрийстайл терейн парка “Сноу парк Бороспорт”, също така и нощното каране.

Съоръжението притежава иновативната в световен мащаб технология на задвижване на линията Direct Drive. Тя елиминира необходимостта от редуктор, което довежда до повишена надеждност, понижени шум и вибрации, екологичен ефект и по-ниски експлоатационни разходи. Седалките имат индивидуална степенка между краката, която осигурява по-висока степен на безопасност при деца и по-дребни на ръст хора. Ще има подобрения и към комфорта на пътниците.

Производител на лифта е LEITNER ROPEWAYS, които имат над 130-годишна експертиза. Инвестицията за новия лифт е в размер на 12 млн. лв. Проектът е част от 5-годишна стратегия, включваща и реконструкция на кабинковия лифт и разширяване на заснежената с технически сняг ски зона до 85% от общата част на пистите.

Прочети  Три деца и 4 възрастни блокирани в Духлата

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.