fbpx

Пускат 6-седалков лифт за новия сезон на Боровец

Нов 6-седалков лифт “Мартинови бараки експрес” ще бъде открит за предстоящия ски сезон в Боровец. Съоръжението ще замени досегашния 4-седалков лифт по съществуващата линия с иновативна технология и значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще извозва до 3 хил. души на час – над три пъти повече от стария лифт. Изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина, което е повече от два пъти по-бързо отпреди.

Лифтът “Мартинови бараки експрес” ще свързва учебния плац пред хотел “Рила” със синята писта “Мартинови бараки 1”, червените “Мартинови бараки 2 и 3” и черните “Мартинови бараки 4” и “Червено знаме”, както и фрийстайл терейн парка “Сноу парк Бороспорт”, също така и нощното каране.

Съоръжението притежава иновативната в световен мащаб технология на задвижване на линията Direct Drive. Тя елиминира необходимостта от редуктор, което довежда до повишена надеждност, понижени шум и вибрации, екологичен ефект и по-ниски експлоатационни разходи. Седалките имат индивидуална степенка между краката, която осигурява по-висока степен на безопасност при деца и по-дребни на ръст хора. Ще има подобрения и към комфорта на пътниците.

Производител на лифта е LEITNER ROPEWAYS, които имат над 130-годишна експертиза. Инвестицията за новия лифт е в размер на 12 млн. лв. Проектът е част от 5-годишна стратегия, включваща и реконструкция на кабинковия лифт и разширяване на заснежената с технически сняг ски зона до 85% от общата част на пистите.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!