fbpx

Състезанието „Чудобой“ край Варна събра 61 отбора (ВИДЕО и СНИМКИ)

СК „Чудните скали“ Варна и Велоклуб УСТРЕМ организираха за oсма поредна година едно различно състезание с множество и разнообразни по характер спортове и предизвикателства. Събитието се проведе в неделя (12.09.) в района на природната забележителност „Чудните скали“ и яз. „Цонево“, до с. Аспарухово, общ. Дългопол.

Състезанието протече при засилен интерес както от страна на участниците, така и от страна на публиката – туристи и гости на с. Аспарухово, семейства и приятели на участниците. На старта застанаха рекорден брой отбори – 61, от по двама души, разпределени в три отделни категории – „Елит“, „Хоби“ и „Айляк“.

регистрация на състезание чудобой
снимка: Ивайло Костадинов

Прохладното и слънчево време позволи на участниците да се насладят напълно на предизвикателствата, пред които се изправяха.

сстезание чудобой гребане
снимка: Цветелина Димитрова
състезание чудобой гребане
снимка: Цветелина Димитрова

Спортисти, ентусиасти или просто любители на изживяванията сред природата показаха умения в различни спортни дисциплини като катерене, колоездене, бягане, гребане с каяк, плуване, спускане на рапел, самоизвличане, ориентиране с карта и компас, влизане в пещери, творчески и интелектуални задачи.

Характерна част от надпреварата бяха и няколко от т.нар. Х-етапи, които са неизвестни на участниците до момента, в който не достигнат до тях, които доста поизпотиха участниците до намирането на вярното решение. Успешното им изпълнение в рамките на контролното време, допринасяше за преместване напред в класирането.

състезание чудобой катерене
снимка: Цветелина Димитрова
състезание чудобой катерене
снимка: Цветелина Димитрова
състезание чудобой
снимка: Цветелина Димитрова

Въпреки трудностите и натрупаната умора обаче, усмивките не слизаха от лицата на участниците дори и след пресичането на финалната линия.

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!