fbpx
събота, април 13, 2024
Новини

Сигнал за мобилен телефон на Еверест: поставят ретранслатори за 5G по склоновете на върха

В допълнение към новината за единствената експедиция, разрешена в Китай до Еверест, която ще се проведе тази пролет, за да бъде посветена на 60-годишнината от първото изкачване на върха от север, идва и новината за другата задача.

Говорим за модерни технологии в осигуряването на мобилно покритие на най-високите върхове в света. Така националният китайски оператор China Mobile и Huawei ще разположат нова 5G мобилна мрежа на най-високия връх в света.

Китай отвори Еверест за свои алпинисти

Досега вече са инсталирани и пуснати в експлоатация три нови 5G станции (на 5300, 5800 и 6500 метра). А според плановете на компаниите се предвижда до края на април да бъдат разположени още 2 5G станции.

След приключването на изграждането на ретранслатори сигналът 5G, според уверенията на China Mobile, ще обхване целия връх Еверест, от базовия лагер до самия връх!

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!