fbpx

Соларното зарядно устройство – необходимост в планината

solar„И носете зареден мобилен телефон…”. Така завършват всички съвети на ПСС за безопасно придвижване в планината.
Понякога мобилният телефон може да спаси живот, да помогне за бързото намиране при изгубване, да получите ценни указания от медицинско лице, в случай на злополука.
Действителността в планината обаче е друга. Честата промяна на сигнала изтощава бързо батерията на мобилния телефон, а електрозахранването в хижите не винаги е подходящо за зареждане на GSM-а. Какво ли пък остава когато къмпингувате?

Прочетете цялата статия тук

Comments

comments

Прочети  Пещерно спасяване съветва: какво да направим, ако попаднем в инцидент в пещера?

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

One thought on “Соларното зарядно устройство – необходимост в планината

  • 30.08.2015 в 11:36
    Permalink

    Това соларно зарядно е пълна глупост. Като няма слънце, а човек се губи именно в мъглата в бурята какво правим тогава? Пет дена ще го чакате и нищо няма да ви зареди. Не се подвеждайте по тези рекламни глупости. Един път ще ви свърши работа и десет пъти ще ви подведе.Липсата на сигнал била изтощавала батерията. Ами аланкоуу да се бяхте сетили да напишете че телефона се държи изключен в планината докато не се наложи да се ползва. С една батерия , изключен телефон и всеки ден по два три разговора простата ми нокия издържа 15 дена, а имах и резервна батерия, тоест 30 дена можех всеки ден да приказвам с няколко човека. Тъкмо си помислих че съм попаднал в нормален планинарски сайт и те ме заливат с реклами на боклуци.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!