fbpx
събота, април 20, 2024
Новини

Спасителна акция в Пирин: Издирват 69-годишен турист, тръгнал към Вихрен

Планинската спасителна служба втори ден провежда спасителна акция в Пирин. Издирва се 69-годишен турист, който е в неизвестност от понеделник, когато е тръгнал на разходка, съобщи Нова телевизия.

Пламен Христов е опитен планинар от София. По първоначална информация той се е насочил към връх Вихрен.

Сигналът до ПСС-Банско е подаден от сина на изчезналия във вторник. Установено е, че автомобилът на мъжа е оставен на паркинга в местността „Шилигарника“.

„Няма още новини. Но колегите са в района.

Знаем, че мъжът се е обадил в 17:10 часа на около 10 метра под върха.

Казал е, че ще се обади пак, когато стигне върха, но не се е обадил”, заяви пред Нова телевизия Методи Баненски от Планинската спасителна служба.

Whiteout: колко бяло може да бъде или една от най-големите опасности на зимната планина (СНИМКИ)

По думите му в района има сняг, лед и камъни. „Обстановката не е много благоприятна за подобно изкачване. Имаме сведения, че той е много добре подготвен и екипиран и се надяваме, че ситуацията ще се развие добре”, посочи спасителят.

Екипите оглеждат района под върха и трите пътеки, които водят към Вихрен. Тази сутрин в издирването се включи и екип на ПСС-Сандански, които ще предприемат оглед на района откъм село Влахи.

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!