fbpx

Световния ден на снега отбелязват в София и в големите ни курорти

Световния ден на снега отбелязват със серия от атрактивни събития в София, Боровец, Банско и Пампорово.

Утре  – на 19.01 – Боровец ще е първият домакин на снежния фестивал, организиран по инициатива на Международната ски федерация (FIS) за повече деца на снега. Програмата ще включва свободни уроци по ски и сноуборд за начинаещи, демонстрации за безопасно поведение в планината на планински спасители и представители на асоциацията по ски свободен и екстремен стил, както и безплатни фрийстайл уроци.

В неделя на 20.01 празникът продължава в София, Банско и Пампорово.

За осми път в столицата ще се проведат разнообразни занимания със сняг, включително безплатни уроци за деца и възрастни, водени от професионални инструктори по ски. Ще има и демонстрации от млади състезатели и ски треньори. Организаторите предвиждат събитието да се състои в центъра на София, но ако няма достатъчно сняг, то ще бъде преместено на Витоша.

По същото време и в Банско професионални инструктори ще дават безплатни уроци по зимни спортове, а организаторите там са подготвили и ски игри за най-малките. Също така ще има и детски мини слалом. Фестивалът там включва и live DJ парти.

На празничния ден в Пампорово ще се проведе паралелен ски и сноуборд слалом, а майстори на зимните спортове ще демонстрират най-добрите скокове. Сред множеството атрактивни игри организаторите са подготвили и конкурси за снежен човек и рисунка в снега.

снимка: https://world-snow-day.com

Мария Лазарова

redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!