fbpx
неделя, юли 7, 2024
ИзбраноНовини

Турист загина при падане от скали в Стара планина. Тежка акция на ПСС

В изключително тежки условия протече на 22 юни акция на Планинска спасителна служба в района на село Оплетня, Западна Стара планина.

При силно пресечен терен и скален отвес спасителите достигнаха и транспортираха загинал мъж, паднал в немаркиран терен от 15 метра височина. Той е бил на туристически преход с приятел.

Сигналът за инцидента е постъпил в 10.00 ч. Спасителни екипи са реагирали веднага. Излетял е и медицинският хеликоптер, който в отвесния терен не е имал възможност да достигне пострадалия.

На място са били и двама служители на МВР, които са описали инцидента. Планински спасители от отрядите Лакатник и Враца са провели акцията за транспортиране в тежки условия и опасно високи температури.

 

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!