fbpx
понеделник, юли 8, 2024
Новини

Тоблерон маха Матерхорн от опаковката си

Изображението на Матерхорн ще бъде премахнато от опаковката на Тоблерон, след като част от производството на шоколадовото блокче скоро ще бъде преместено извън Швейцария. Това означава, че опаковката вече ще бъде в нарушение на маркетинговите ограничения, свързани с използването на швейцарска иконография.

Високият 4478 метра връх, чийто почти симетричен пирамидален връх отразява формата на шоколадовото блокче с бадеми и мед, ще бъде заменена с по-общ алпийски връх, съобщи американският собственик на сладкарската марка, Mondelēz.

„Редизайнът на опаковката въвежда модернизирано и рационализирано планинско лого, което е в съответствие с геометричната и триъгълна естетика“, каза говорител на Mondelēz пред вестник Aargauer Zeitung.

Освен това на опаковката на Toblerone вече ще пише „създаден в Швейцария“, а не „произведен в Швейцария“

Швейцарското законодателство, въведено през 2017 г., ограничава използването на националния флаг бял кръст върху червен фон, както и други индикатори за швейцарски произход, в хранителни продукти, промишлени продукти и услуги. За да могат хранителните продукти да се рекламират като „произведени в Швейцария“, 80% от суровините трябва да се доставят от страната и по-голямата част от обработката да се извършва там. За млякото и продуктите на млечна основа изискваната квота е 100%, с изключение на съставки, които не могат да се доставят от Швейцария, като какао.

Проучванията показват, че някои продукти, маркирани като „произведени в Швейцария“, се продават на цена с 20% по-висока от сравними стоки от друг произход, като продажната цена се повишава с до 50% за луксозни артикули.

От 1908 г. Тоблерон се произвежда в швейцарската столица Берн, чието хералдическо животно – мечка – е скрито в изображението на Матерхорн върху опаковката.

Името на лакомството произлиза от фамилията на изобретателя на шоколадовото лакомство, Теодор Тоблер, и torrone, сладкарски изделия с препечена бадемова нуга, типични за коледните традиции в югозападна Европа.

През 2016 г.

Тоблерон увеличи разстоянията между триъгълните шоколадови парчета на блокчетата

продавани в Обединеното кралство, за да може да продава закуската на същата цена, но с тегло, намалено от 170 g на 150 g.

Година по-късно производителят Mondelēz намали и теглото на блокчетата Toblerone, продавани в Германия, като броят на триъгълниците намаля до 11 от 15.

Подобни новини гарантираха на Тоблерон безплатен маркетинг, като според съобщенията продажбите са се повишили въпреки предполагаемото възмущение сред клиентите.

Шоколадът се върна към оригиналната си форма през 2018 г.

Mondelēz, която притежава Toblerone от 2012 г., а миналата година обяви, че от края на 2023 г. ще премести част от производството в завода си в Словакия, където произвежда и марката шоколад Milka, първоначално произвеждана в Швейцария.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!