fbpx

Томас Хубер: Това, което много ми липсва, е чистата енергия на рокендрола (ВИДЕО)

Eдин от най-големите съвременни спортни катерачи Томас Хубер, който също така е и рок музикант, сподели в социалните мрежи, че това, което много му липсва в извънредната ситуация с коронавируса, е чистата енергия на рокендрола.

Наистина очаквам отново да усетя общността, жегата, потта, прекия контакт с хората, прелитайки през стена от звук на китари, бас и барабани. Много ще се радвам, ако всички отпразнуваме новата свобода след “Корона” заедно с Stoned Agnes, Plastic Surgery Disaster… и невероятните Flyswatter в нашия рок бар Kucksnest Berchtesgaden! Слушайте рокендрол, бъдете психически силни и ще дойде време, когато отново ще усетим чистия рок!

Междувременно наскоро излезе филм за първото изкачване на братята Хубер (Томас и Алекс) и Марио Валднер без изкуствени опорни точки по маршрута „Bavarian Direct” на Южната кула на Маунт Асгърд на канадския арктически остров Бафинова Земя.

Маршрутът е прокаран през 1996 г. от германци, а първият опит за свободно преминаване е от 2009-та от белгийски катерачи, които го модифицират.

Свободното преминаване на Баварската диретисима през 2012 г. се счита за едно от големите съвременни катерачни постижения.

Историята разказва за приключенското свободно изкачване на маршрута далеч от цивилизацията, но и за съмненията, борбата, смелостта и приятелството между тримата катерачи. Също така дава отговор защо баварците и белгийците доста си приличат в манталитета си, по думите на Томас Хубер.

Филмът е с английски субтитри и достъпен напълно безплатно онлайн.

Прочети  Почина Аврам Аврамов - ръководител на първата българска експедиция на Еверест

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.