fbpx

Турът на Меснер на Килиманджаро се топи: кандаец го изкачи преди да изчезне (ЦЕЛИЯТ ФИЛМ)

Кандският катерач по лед Уил Гад за първи път изкатери прочутия тур Messner Glacier на Килиманджаро преди 6 години. По-рано тази година той се върна, за да го повтори на малкото останал лед.

В публикувания преди седмица филм “The Last Ascent”в рамките на 45 минути се показва драстичното влияние на климатичните промени върху най-високия връх в Африка. Продукцията следва Уил Гад по пътя му по един от изчезващите маршрути към Килиманджаро.

Гад осъществява първото си пътуване до Килиманджаро през 2014. След като правя някои проучвания, той открива, че много от съществуващите ледени формации ще изчезнал напълно в рамките само на няколко години.

“През 2014 Сара Хюникен и аз се изкачихме на върха на Килиманджаро. Точно преди затварянето заради COVID, ние се върнахме там, за да видим как се е променил само за 6 години.  Ние взехме впечатляващите снимки на Кристиан Пондела от 2014 и заснехме същите места, за да сравним промените.”

Катерачът подозира, че с темповете на развитие на климатичните промени, най-вероятно ще бъде последният, успял да изкачи ледника, преди да е изчезнал.

ЦЕЛИЯТ ФИЛМ ТУК>>>

Comments

comments

Прочети  125 скиори ще се състезават за Купа Пампорово

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!